Uslijed premalog broja prijavljenih otkazujemo radionice do kraja ciklusa.
Održati će se međunarodna ljetna iskustvena radionica u Dubrovniku: 

Exploring Your Life Story through Art & Body Psychotherapy

Pratite naš newsletter za daljnje obavijesti.

 

Ciklus KPR iskustvenih radionica 2012/2013 predstavlja daljnje produbljivanje terapijskog rada putem tjelesne psihoterapije (Relational Body Psychotherapy). Radionice u Zagrebu vodi britanski body psihoterapeut John Waterston koji u Hrvatsku profesionalno dolazi već 15 godina.

Nakon iskazanog velikog interesa i zadovoljstva radionicom u proljeću 2012. nastavljamo s radionicama tjelesne psihoterapije. Šest iskustvenih radionica ciklusa 2012/2013 bavi se terapijski zanimljivim temama poput psihosomatskih simptoma, otpora u terapijskom radu, srama, mržnje te poriva za osvetom. Uz konkretnu temu pojedine radionice sudionici na svakoj produbljuju svoje poznavanje 'tjelesne psihoterapije' (Relational Body Psychotherapy).
 
Svaka radionica je zasebna cjelina, no važno je naglasiti da pohađanje nekoliko ili svih radionica ciklusa donosi veće prednosti za sudionika. Radionice ovog ciklusa tjelesne psihoterapije predstavljaju kontinuirani profesionalni razvoj (KPR, engleski CPD ili CPE) za struke poput psihologa, psihijatara, psihoterapeuta, socijalnih radnika, pedagoga, radnih terapeuta i rehabilitatora. 
 
Relational body psihoterapija  na način kako ju primjenjuje i podučava John Waterston je poprilično jedinstvena (više o Relational Body Psychotherapy). Radi se o metodi koja je preko 25 godina razvijana u Chiron centru u Londonu  i može se s pravom zvati 'Chiron tjelesna psihoterapija' (Chiron Body Psychotherapy). Ne postoji nešto slično negdje drugdje. O tom specifičnom pristupu možete pročitati ovdje. O knjizi koja predstavlja ovaj pristup možete pročitati ovdje.
 
 

Teme i kalendar KPR iskustvenih radionica tjelesne psihoterapije 2012/2013

Detaljnije opise radionica pogledajte ovdje. Engleska verzija opisa radionica dostupna je ovdje.
Tema radionice Datum
Prva radionica
Daljnji uvod u tjelesnu psihoterapiju (Relational Body Psychotherapy) – 'Životna priča u mom tijelu'
A Further Introduction to Relational Body Psychotherapy – ‘The Stories our Bodies can Tell’
12. i 13.10.2012.
Druga radionica
Tjelesna psihoterapija - 'Životna priča u mom tijelu' - 2. dio
Relational Body Psychotherapy – ‘The Stories our Bodies can Tell’, part II.
23. i 24.11.2012.
Treća radionica
Psihosomatska konverzija i simptom kao vodič
Psychosomatic Conversion and the Symptom as a Guide
8. i 9.2.2013.
Četvrta radionica
Osveta i intimnost mržnje
Revenge and the Intimacy of Hatred
15. i 16.3.2013.
Peta radionica
Želje i suprotnost smrti
Desire and the Opposite of Death
12. i 13.4.2013.
Šesta radionica
Sram, poniženje i izrugivanje
Shame, Humiliation and Ridicule
17. i 18.5.2013.
 
Prva radionica
A Further Introduction to Relatio​nal Body Psychotherapy – ‘The Stories our Bodies can Tell’
Daljnji uvod u tjelesnu psihoterapiju (Relational Body Psychotherapy) – 'Životna priča u mom tijelu'
Radionica predstavlja nastavak izrazito uspješne osnovne uvodne radionice održanu u Zagrebu u proljeće 2012. Za sudjelovanje na ovoj radionici nije nužno sudjelovanje na spomenutoj ranijoj radionici. Teme osnovne radionice su proširene te se istražuju iz kuta produbljivanja razumijevanja i prakse tjelesne psihoterapije (Relational Body Psychotherapy). Poseban naglasak stavljen je na načine rada sa svjesnošću o transferu i somatskoj rezonanci koja se događa između klijenta i terapeuta.
 
Druga radionica
Relational Body Psychotherapy – ‘The Stories our Bodies can Tell’, part II.
Tjelesna psihoterapija - 'Životna priča u mom tijelu' - 2. dio
U ovoj radionici nastaviti ćemo produbljivati razumijevanja tjelesne psihoterapije. Radionica je usmjerena na razvoj procesa te nastoji pružiti odgovore na uvijek aktualno pitanje kako svjesnost može biti prevedena u smislenu i održivu promjenu. Istraiti ćemo otpor prema promjeni, a posebice ideju o 'funkcionalnoj' neurozi koju održava organski proces.
 
Treća radionica
Psychosomatic Conversion and the Symptom as a Guide
Psihosomatska konverzija i simptom kao vodič
Na radionici ćemo obraditi poseban način rada s psihosomatskom konverzijom kroz pristupanje prisutnom simptomu kao putokazu na početku psihoterapijskog putovanja. Biti će predstavljeno nekoliko mogućnosti rada s psihosomatskim teškoćama, a svaka od mogućnosti  usmjerit će se na razvoj individualne priče/pojašnjenja koja je mogla dovesti osobu u 'slijepu ulicu' somatske manifestacije. Kod ovakvog pristupa se simptome ne interpretira već im se pristupa kroz suosjećajni dijalog kojim se nastoji dovesti do pomaka u unutarnjoj dinamici, a time i dovesti do promjene. 
 
Četvrta radionica
Revenge and the Intimacy of Hatred
Osveta i intimnost mržnje
Baviti ćemo se impulsom za osvetom kao iracionalnim odgovorom na iskustva koja su kod osobe pobudila osjećaje nemoći, poniženja i tugovanja. Na ovoj radionici ćete imati priliku istražiti općeljudski fenomen osvetničkih misli, osjećaja i djelovanja te prijeći na ispitivanje razloga za njihov neizbježni neuspjeh kao melema za bol koju nanosimo jedni drugima. Osvetnički odnos bit će predstavljen kao poseban oblik trajne intimnosti. Naime, često je lakše prestati voljeti nego prestati mrziti. Radionica pruža i priliku za istraživanje kako se ovaj najgori vid ljudske destruktivnosti može obuzdavati na manje otrovne načine.
 
Peta radionica
Desire and the Opposite of Death
Želje i suprotnost smrti
Je li moguće ostati potpuno životan, pun očekivanja, vitalan i željan u odsutnosti jamstva da možemo posjedovati objekte naših želja? Na radionic ćemo istražiti problem dualne prirode beskrajnih želja i ograničenih mogućnosti. Točnije, radionica se bavi mnoštvom strategija koje imamo za nošenje s frustracijom i neugodom koja je česti pratitelj života. Što možemo učiniti kada ne dobijemo ono što želimo obrađuje se putem rada na vlastitim životnim pričama i odnosima kao i kroz opći vid ove teme. 
 
Šesta radionica
Shame, Humiliation and Ridicule
Sram, poniženje i izrugivanje
Na ovoj radionici baviti ćemo se ograničenjima koja se nameću potpunoj spontanoj životnosti i mogućnostima doživljavanja životne radosti. Specifična ograničenja su sram te strah od poniženja i izrugivanja. Često smo svjedoci paralize u nama samima i drugima kao posljedice istovremenog suprotstavljanja želje i straha od poniženja. Sudionici će imati prilike ispitati mnoga lica srama, a posebno funkciju srama kao introjekta koji leži u pozadini naše smanjene životnosti.
 

Kotizacija

 • Kotizacija po radionici je 1800kn s PDV-om.
 • Redovni popust na kotizaciju za klijente Novih igara iznosi 10%.
 • Poseban popust za prijave na cijeli ciklus (svih 6 radionica):
  • za nove klijente 1000kn s PDV-om!
  • za postojeće klijente 2000kn s PDV-om!
  • Popust se obračunava na zadnjoj radionici ciklusa. Za postojeće klijente ovaj popust primjenjuje se umjesto redovnog popusta od 10%.
  • Poseban popust se primjenjuje i u slučaju kada se kao naš novi klijent prijavite najprije na samo prvu radionicu (jer želite donijeti odluku o cikusu na temelju vlastitog iskustva u prvoj radionici) i nakon nje se odlučite za ostale radionice.
 • Postoji mogućnost plaćanja u ratama.

PRIJAVNICA ZA RADIONICE

 

Pogledajte referentu listu organizacija sudionika naših edukacija.

Ostale informacije

 • Na pojedinoj radionici može sudjelovati najviše 16 polaznika.
 • Prijave traju do popunjavanja pojedine radionice. Nove igre automatski otvaraju liste čekanja kad broj prijava pređe raspoloživa mjesta na radionici te Vase obavještavamo o trenutnom stanju i kontaktiramo ukoliko se mjesto oslobodi.
 • Svaka radionica održava se u petak od 17h do 21h i subotu od 8:30 do 20:30.
 • U subotu postoji mogućnost zajedničkog ručka u obližnjem restoranu. Za vrijeme kraćih pauza koje voditelj određuje na osnovi procesa u grupi osigurana su osvježenja i grickalice.
 • Radionice se održavaju u Zagrebu na adresi Lopatinečka 17 (Vrbani, u blizini križanja Horvaćanske i Rudeške ceste). Pogledajte lokaciju na karti. Parking u toj i okolnim ulicama je besplatan.
 • Za potrebe KPR-a polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju koju izdaju Nove igre d.o.o. potpisanu od strane voditelja radionice s njegovim kvalifikacijama. Nakon radionice, polaznici samostalno ili Nove igre d.o.o. kao organizator kontaktiraju komore pojedinih struka radi bodovanja radionice.
 • Voditelj će komunicirati na engleskom. Prevoditelj iz struke je osiguran.
 • U kotizaciju su uključeni svi materijali koji se koriste na radionici.
 • Ideje o pokrivanju kotizacije možete potražiti ovdje. Možete tražiti sponzorstvo za tečaj! Više detalja…
 • Pretplatite se na obavijesti o ovim i sličnim tečajevima slanjem  Vašeg upita na [email protected]. Ukoliko na Vaš e-mail ne dobijete odgovor u roku od 24h, to znači da ga nismo primili. U tom slučaju kontaktirajte nas telefonski na 091 585 77 89!

Povratak na glavnu stranicu radionica tjelesne psihoterapije.

Back to International Experiential Art & Body Psychotherapy Workshop in Dubrovnik

PrilogVeličina
prijavnica_body_2012_2013.doc90 KB