Hannelore Jimenez Alonso

je klinička art terapeutica analitičkog usmjerenja s više od 20 godina iskustva. Osnivačica je i voditeljica prvih art terapeutskih ateljea u bečkim osnovnim školama. Savjetovatelj je i psihogog (struka između psihologije i pedagogije koja postoji u Njemačkoj i Austriji) te docentica, lehr–terapeutica i supervizorica pri institutu pod nazivom Institut für Mal- und Gestaltungstherapie nach C.G.Jung (Erwin Bakowsky). Radi se o najvećem institutu za art terapiju u Austriji. Kao gost predavač predaje na Visokim pedagoškim školama u Klagenfurtu i pokrajini Burgenland. Od osnivanja do 2007. je bila gost predavač i na Odjelu za art terapije (likovna i  glazbena terapija) na Sveučilištu u Tallinnu u Estoniji. Od 2011. na nacionalnoj razini održava za sve pedagoške škole u Austriji intenzivan tjedan na temu kriznih intervencija. Nacionalna udruženja za art terapiju i Svjetska organizacije za socijalnu psihijatriju ju redovito pozivaju na međunarodne kongrese (Brazil, Adler Institut Chicago, Madrid, Armenia, Grčka, Korea, Izrael). Dobitnica je mnoštva nagrada, između ostalog i Otto-Glöckel medalje, najvećeg priznanja za pedagogiju u Austriji te Ascona medalje za art terapiju koja se podjeljuje u Švicarskoj.

Stranica radionica koje gospođa Alonso drži u Hrvatskoj.

John Waterston body psihoterapeut
John Waterston

je body psihoterapeut s privatnom praksom u Bury St Edmunds, Velika Britanija. Za body psihoterapeuta educirao se u Chiron Centru za body psihoterapiju u Londonu, širom svijeta priznatom od stručnjaka u ovom području. Stekao je magisterij na psihoanalitičkom studiju Sveučilišta u Sheffiedu. Njegovo 20 godišnje iskustvo tako obuhvaća i humanističke i psihodinamske pristupe psihoterapiji. Nakon rada u raznim psihijatrijskim ustanovama prelazi u privatnu praksu. Danas se većinom bavi individualnom i partnerskom psihoterapijom, podučavanjem, coachingom i supervizijom, a u Hrvatsku dolazi raditi već 15 godina. Osobito ga zanimaju mogućnosti primjene psihoterapijske teorije u olakšavanju društvenih promjena u malim zajednicama. Znajući koliko su fizičko i psihičko zdravlje povezani u slobodno se vrijeme bavi triatlonskim utrkama.

Stranica otvorenih radionica koje gospodin Waterston drži u Hrvatskoj.

www.suffolk-psychotherapy-counselling.com
www.body-psychotherapy.org.uk/component/content/article/119.html

Marina Marinović, ASD
mr.sc.dr. Marina Marinović

rođena je u Zagrebu, gdje je nakon stečene diplome i magisterija na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, diplomirala i na Institutu za teološku kulturu laika pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Daljnje stručno usavršavanje usmjerila je na logoterapiju, personalnu egzistencijsku analizu, MOVE program i glazboterapiju, te razvila osobiti Antistres program. Ima više od 20 godina iskustva profesionalnog rada u duhovnom području, a pomogla je, među ostalima, mnogim poslovnim osobama, bračnim parovima, trudnicama, mladim roditeljima i djeci.

www.asd.hr