U sklopu Obiteljske ljetne škole, koja se ove godine bavila temom Obiteljsko zajedništvo u različitostima, su 29. i 30. kolovoza 2014. održane i radionice pod nazivom Dometi i granice prihvaćanja različitosti kod drugoga. Voditeljica je bila Iva Konjevod, prof. psihologije.
 
Nakon prvotnog zanosa i zadivljenosti svojim supružnikom bračne partnere može obeshrabriti njihova različitost. Različitost u karakteru, životnim iskustvima, proživljenom djetinjstvu, životnim težnjama i pogledima na svijet. Sve te različitosti utječu na bračnu svakodnevnicu i dovode do manjih i većih, kraćih i duljih sukoba. Naravno, nismo potpuno različiti, jer inače se ne bi međusobno privukli. Dio u braku koji nas veže zbog naše sličnosti u vrijednostima, zajedničkim planovima, načinima odmora je onaj dio u braku koji sam po sebi funkcionira, gdje nam je ugodno, oko čega se ne moramo posebno truditi. Onaj dio u braku koji predstavlja izazov su upravo naše međusobne različitosti. Ključno pitanje pritom je: Kako se nosimo s njima? Kako gledamo na njih? Jesu li one razlog za međusobno udaljavanje? Povlačimo li se uslijed njih u svoje svjetove, čahure, pa kad-tad počnemo u braku živjeti kao oženjeni samci? Ili su razlike prilika za međusobno obogaćivanje, pa naša ljubav iz godine u godinu sve više raste i sve nas čvršće povezuje? 
 
Sudionici iz Hrvatske i inozemstva (Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine) imali su priliku promišljati o vlastitim pogledima na bračnu različitost te sa svojim supružnikom uvježbavati alate komunikacije koji pomažu da se razlike koriste na međusobno obogaćivanje.
 
Pročitajte članak o kvalitetnoj bračnoj komunikaciji.
 
Obiteljska ljetna škola odvija se u organizaciji Obiteljskog centra pri Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Već  43 godine interdisciplinarno obrađuje obiteljsku tematiku koristeći spoznaje iz psihologije, filozofije i duhovnosti.